До новин

Угорський лоукостер Wizz Air почав продавати квитки з Москви

На сайті компанії з’явилися доступні квитки з Москви за декількома напрямками – на червень цього року до угорських Будапешта і Дебрецена та на жовтень 2022 року в Абу Дабі. Рейси будуть виконуватися з московського аеропорту «Внуково» щодня, а до Дебрецена – двічі на тиждень.

Така інформація почала зʼявлятись на багатьох українських новинних сайтах.

Станом на сьогодні компанія ніяк не прокоментувала продаж квитків з Москви. Проте на офіційному сайті компанії є повідомлення про те, що WizzAir допомагає біженцям з України дістатися до інших країн світу  і, що наразі авіакомпанія вже надала українцям 100 тисяч безкоштовних квитків.

З огляду на ситуацію, яка склалась, Державне агентство розвитку туризму України звернулося в центральний офіс авіакомпанії в Будапешті з офіційним листом, в якому голова ДАРТ Мар’яна Олеськів просить головного виконавчого директора Wizz Air Йожефа Вараді, пояснити дії компанії.

“Ми цінуємо вашу підтримку – наразі Wizz Air допомагає біженцям з України дістатися до інших країн й авіакомпанія вже надала українцям 100 000 безкоштовних квитків. Однак є інформація, що ваша компанія відновила продаж квитків з Москви в Будапешт та у зворотному напрямку. У звʼязку з цим прошу прокоментувати ситуацію, яка склалась і вірю, що це було непорозуміння”, - написала у листі очільниця ДАРТ.

Нагадаємо, що офіційно авіакомпанія Wizz Air оголосила про повне припинення польотів до російських аеропортів ще 27 лютого 2022 року.