До новин

Україна готується до відновлення туризму після війни

Нещодавно в місті Чернівці відбулася знакова подія для українського туризму – І Національний туристичний саміт, організований Державним агентством розвитку туризму України та Чернівецькою міською радою.  

30 спікерів з України та Європи, 5 панельних дискусій, понад 7 годин прямої трансляції.

На Саміт завітали народні депутати, керівники профільних структурних підрозділів міських рад й обласних державних адміністрацій, представники міжнародних туристичних організацій та провідні експерти туристичної галузі України.

Вітаючи учасників І Національного туристичного саміту заступник міністра розвитку громад, територій та інфраструктури України, Сергій Деркач зазначив, що стратегічно для країни важливо розвивати туристичну галузь. «Ми не можемо поставити сьогодні на паузу питання туризму й однозначно будемо працювати разом з вами для того,  щоб розвивати цю галузь».

Захід став майданчиком для продуктивної дискусії, де кожен спікер поділився своїм фаховим баченням, напрацюваннями, практичними кейсами та ідеями, що сприятимуть розвитку українського туризму.

Голова Державного агентства розвитку туризму Марʼяна Олеськів зазначила, що туристичний ринок України вміло адаптувався під карколомну кризу. «Вимушена пауза у розвитку багатьох туристичних напрямків дає можливість структурувати і систематизувати український туризм. Найважливіше, що ми вже зараз робимо – це допомога місцевим громадам по всій країні стати самозарадними, знайти свій власний, унікальний шлях туристичного розвитку. Ми працюємо над тим, щоб місцеві громади достеменно розуміли, що золото буквально у них під ногами. Варто лише його розгледіти, а достаток зростатиме автоматично».

Виступи усіх спікерів, які брали участь у п’яти панельних дискусіях, були об’єднані одним меседжем – працювати  над відновленням галузі потрібно вже сьогодні, щоб після нашої перемоги бути готовими приймати гостей з усіх куточків світу, будувати нові партнерства та показувати, що Україна не зникла з туристичної мапи світу.

Чернівецький міський голова, виступаючи перед учасниками та гостями І Національного туристичного саміту наголосив, що попри війну над розвитком туризму в регіоні потрібно працювати вже зараз.

«Чернівці недооцінене місто з точки зору туризму та я вважаю, що ми маємо не конкурувати з такими містами, як Львів, чи Ужгород, а навпаки доповнювати, щоб у іноземців, які будуть планувати подорож до України, виникло бажання відвідати якомога більше самобутніх міст нашої країни», - сказав мер.

Очільниця ДАРТ зазначила, що віднині подібний Саміт, на який запрошуватимуть найяскравіших представників української галузі та топових міжнародних спікерів, буде поповодитися щорічно у різних містах України.

Дякуємо за гостинність Чернівецька міська рада, Департамент соціально-економічного розвитку та стратегічного планування, Go Chernivtsi - туристична сторінка Чернівців.