До новин

Україна може стати місцем проведення наступного глобального молодіжного туристичного саміту ВТО ООН

Під час Першого глобального молодіжного туристичного саміту, який пройшов в італійському Сорренто, Генеральний секретар ВТО ООН Зураб Пололікашвілі заявив, що Всесвітня туристична Організація буде розглядати Україну, як місце проведення наступного саміту.

«Я обіцяю - як тільки завершиться ця жахлива війна, наступний глобальний молодіжний туристичний саміт відбудеться в Україні», - повідомив пан Пололікашвілі.

На Першому глобальному молодіжному туристичному саміті Україну представляли Владислав Левчук та Емма Дячок - переможці конкурсного відбору ДАРТ, який агентство провело ще у 2021 році. Під час симуляції Генеральної асамблеї ВТО ООН учасники з України закликала Комітет з економічних і фінансових питань Генеральної Асамблеї ООН створити спеціальний туристичний фонд для країн, що розвиваються, спрямований на промоцію та розвиток їхніх дестинацій. Відповідний заклик було внесено до загального плану дій та підписано 120 учасниками саміту.

Як зазначили в ВТО ООН, цей документ не лише визнає те, що  голос молоді необхідно враховувати під час формування та реалізації політики, але й підтверджує той факт, що тепер молодь повинна стати активним учасником процесу ухвалення рішень в туристичному секторі.