До новин

Україна на Генасамблеї ВТО ООН представила програму туристичного розвитку Європейського регіону

На 69-тому засіданні Європейської комісії ВТО ООНУкраїна, як країна-очільниця європейського сектору, представила програмутуристичного розвитку регіону на 2024-2025 роки.

Засідання відбулося в рамках 25-тої сесії ГенеральноїАсамблеї ВТО ООН, яка розпочала свою роботу в Самарканді, Узбекистан.

Голова Державного агентства розвитку туризму Мар'янаОлеськів, яка очолила українську делегацію, заявила про готовність нашоїдержави інтегруватись у європейське туристичне середовище та запропонувалапредставникам цивілізованого світу спільно планувати відродження цього напрямкув Україні:

«Обрання України постійним членом свідчить провизнання нашої сили у цій сфері та відкриває нові можливості для співпраці таобміну досвідом з іншими європейськими та глобальними країнами. Ми будемопрацювати над створенням сприятливого бізнес-середовища для розвитку галузітуризму, просування інвестицій та сприяння партнерствам з міжнароднимикомпаніями.

Україна має потенціал стати видатним туристичнимнапрямком, який приваблює людей з усього світу. Ми не просто мріємо про мирнута процвітаючу Україну. Ми працюємо над цим кожен день. Я щиро сподіваюся, щонаш досвід відіграє ключову роль у формуванні нової архітектури європейськоготуризму, оскільки ця галузь, на мою думку, є основним показником миру тапроцвітання для будь-якої країни у світі,» – підкреслила Мар’яна Олеськів.

Українська делегація, представляючи Програму розвиткутуризму у Європейському регіоні, запропонувала країнам-членам ЄТК протягомнайближчих двох років зосередити зусилля на розвитку сталого туризму, а саме:

- акцентуватиувагу на просуванні маловідомих напрямків та активізувати роботу над залученнямтуристів до них;

-приділяти більше уваги освіті та навчаннюспеціалістів туристичної галузі, тим самим підвищуючи якість послуг;

-посилити співпрацю з урядами та приватним секторомзадля культурного обміну, що в свою чергу буде сприяти взаєморозумінню міжнаціями;

-зробити туристичні подорожі доступними для всіхмандрівників незалежно від віку, здібностей або інтересів.

Виступаючи перед представниками країн-членів ВТО ООН,голова української делегації зауважила, що прийняття та реалізація цієїпрограми дозволить туристичному сектору в регіоні не тільки швидко відновитисяу постпандемічний період, а й розширити свої можливості.

«Разом ми можемо зробити туризм тією позитивною силою,яка об’єднує людей, сприяє економічному розвитку та захищає природні такультурні чудеса нашого континенту», - наголосила Голова ДАРТ.

Нагадаємо,що у квітні 2022 року, у результаті докладених зусиль команди ДАРТ, росіюбуло виключено з членів Всесвітньої туристичної організації ООН (UNWTO). Насьогодні це єдиний випадок виключення росії з організації, що діє підуправлінням ООН.

1 червня 2023 року на 68-му засіданніЄвропейської Комісії Всесвітньої туристичної організації ООН (ВТО ООН) Українуодноголосно обрали головуючою у цьому органі.