До новин

Україна та Гватемала підписали меморандум про співробітництво у сфері туризму

Державне агентство розвитку туризму України та Гватемальський інститут з питань туризму Республіки Гватемала домовилися про співробітництво у сфері розвитку туристичного сектору.

Відповідний меморандум було підписано між Державним агентством розвитку туризму України та Гватемальським інститутом з питань туризму Республіки Гватемала під час 25-тої сесії Генеральної Асамблеї World Tourism Organization (UNWTO), яка розпочала свою роботу в Самарканді, Узбекистан.

Документ передбачає обмін контактами між суб'єктами туристичної діяльності обох країн задля збільшення туристичних потоків, а також  взаємну участь у виставках, ярмарках, конференціях, семінарах та інших міжнародних заходах, пов'язаних з туризмом.

Ще один пріоритетний напрямок – обмін досвідом у сфері туризму, зокрема, щодо законодавства, стандартів якості в закладах розміщення, системи збору туристичної статистики, інновацій і цифрових технологій, маркетингу туристичних дестинацій та можливостей для розвитку МІСЕ-туризму.

У рамках підписаного меморандуму передбачений обмін медіа-публікаціями та плануються взаємні візити експертів туристичної галузі та прес-тури представників ЗМІ обох держав.

Голова Державного агентства розвитку туризму Мар’яна Олеськів подякувала представникам Республіки Гватемала за підтримку України у її боротьбі за незалежність.

«У 2022 році після повномасштабного вторгнення росії на нашу територію, Гватемала стала чи не єдиною країною Латинської Америки, яка рішуче підтримала нашу ініціативу і звернулася до виконавчої ради ВТО ООН з проханням виключити росію з Міжнародної туристичної організації. Підписаний сьогодні документ офіційно засвідчує спільні наміри разом відновлювати туристичну галузь нашої держави», - наголосила очільниця ДАРТ.

Нагадаємо, що Генеральний секретар Всесвітньої туристичної організації ООН Зураб Пололікашвілі на 25-тій сесії Генеральної Асамблеї ВТО ООН запропонував створити робочу групу для підтримки туризму і економіки України.