До новин

Україна та ОАЕ підписали Меморандум щодо співпраці з розвитку туристичної галузі

Сьогодні Україна та ОАЕ підписали Меморандум про взаєморозуміння щодо співробітництва країн, зокрема й у сфері розвитку туристичного сектору між Державним агентством розвитку туризму України та Міністерством економіки Об'єднаних Арабських Еміратів. Підписання Меморандуму відбулося в межах офіційного візиту Президента України Володимира Зеленського до Абу-Дабі.

Попри карантин, ОАЕ залишається одним із пріоритетних туристичних ринків для України. Укладення міжвідомчого меморандуму стало ще одним кроком для поглиблення співпраці в туристичній галузі на державному рівні.

У межа Меморандуму сторони сприятимуть навчальним обмінам, заохочуватимуть інвестиційні можливості та відновлюватимуть транспортне сполучення. Окрім того, домовилися про обмін інформацією та досвідом щодо покращення законодавства, туристичних ресурсів, стандартів якості в закладах розміщення, системи збору даних для формування якісної туристичної статистики.

Важливим моментом є впровадження інновацій та цифрових технологій в туризмі, а також проведення маркетингової кампанії туристичних дестинацій на міжнародному рівні.

Документом, зокрема, передбачається створення українсько-еміратської Робочої групи зі співробітництва у сфері туризму, що дасть змогу встановити та підтримувати дружні стосунки між ДАРТ та Міністерством економіки ОАЕ на регулярній основі.