До новин

Україна та Туреччина підписали Спільну декларацію про співробітництво у галузі дотримання прав та безпеки туристів

Протягом року ДАРТ активно працює над налагодженням тісної співпрації з Турецькою Республікою на усіх рівнях. Зокрема, було проведено низку робочих груп та зустрічей, під час яких розглядали подальші спільні кроки задля розвитку туризму.

На запрошення турецької сторони 27 квітня 2021 року українська делегація на чолі з Міністром культури та інформаційної політики України Олександром Ткаченком прибула до Туреччини. До складу делегації також увійшли Голова Державного агентства розвитку туризму України Мар’яна Олеськів, заступник генерального директора ДУ ЦГЗ МОЗ України Ігор Кузін та представники громадськості. Тут, у місті Анталія, відбулося засідання робочої підгрупи з питань дотримання прав та безпеки туристів.

“Розвиток співробітництва у галузі туризму з Республікою Туреччина є стратегічно важливим рішенням для України. У докарантинний період ми спостерігали, що цікавість громадян Туреччини до нашої держави зростає, і це підтверджує наша офіційна статистика. Нам необхідно запропонувати турецькому мандрівнику нові туристичні продукти, що сприятимуть збільшенню туристичних потоків між нашими країнами”, - наголосила очільниця ДАРТ.

У межах засідання відбулося підписання Спільної декларації про наміри щодо співробітництва у галузі дотримання прав та безпеки туристів. Документ передбачає посилення туристичної безпеки та підвищення якості надання послуг, зокрема шляхом двостороннього переймання досвіду. Сторони також домовилися розглянути можливість запровадження паспортів вакцинації, для спрощення умов перетину кордону.

Окрім того, згідно з документом, збільшиться кількість українських телеканалів у турецьких готелях, а на туристичних об’єктах будуть доступні аудіогіди української мовою. На перспективу учасники робочої підгрупи обговорили можливість створення додаткових чартерних рейсів.

Міністерство культури та інформаційної політики України

Міністерство охорони здоров'я України