До новин

Українські туристичні маршрути успішно інтегруються у європейський туристичний простір

Нещодавно культурно-пізнавальний та паломницький маршрут з Вінниці до Кам’янця-Подільського через Бар «Подільський шлях святого Якова» (Camino Podolico) офіційно прийняли до Європейської федерації Шляху святого Якова.

Завдяки цьому в Україні може з’явитися новий сертифікований культурний маршрут Ради Європи, який дозволяє популяризувати і розвивати місцеву спадщину на міжнародному рівні, налагоджувати співпрацю між громадами та з іншими країнами.

Camino Podolico створений за моделлю Шляхів святого Якова, які проходять через усю Європу та ведуть до міста Сантьяго-де-Компостела в Іспанії, де зберігаються мощі апостола Якова.

Український маршрут протяжністю 250 кілометрів об’єднує 10 громад Поділля.  Для зручності мандрівників існує сайт, двомовний путівник, детальна мапа маршруту з максимальною кількістю цікавих об’єктів, стенди і вказівники на шляху, паспорт пілігрима і сертифікати проходження.

Під час тестового 2021 року Camino Podolico пройшло більше 150 мандрівників з різних міст України.

На жаль через війну маршрут не працює. Однак, впевнені, що після перемоги 10 громад Поділля, які об’єднані в Camino Podolico будуть приймати мандрівників не тільки з України, а й з Європи.