До новин

Відбулась нарада високопосадовців щодо запуску прямого рейсу з Саудівської Аравії до України

Вже 11 червня 2021 року відбудеться запуск першого прямого рейсу з Саудівської Аравії до України. З цієї нагоди вчора відбулась робоча зустріч представників Офіс Президента України, Міністерство інфраструктури України, МВС України, МЗС України, Міністерство культури та інформаційної політики України, ДАРТ, Державна прикордонна служба України, Державна міграційна служба України, Служба безпеки України, а також Київська міська державна адміністрація - КМДА та Міжнародний аеропорт "Бориспіль".

На нараді обговорили нагальні питання, зокрема:

🔹швидкий прохід в аеропорті для пасажирів рейсу з Саудівської Аравії (зараз є проблема зі скупчення людей перед перевіркою тестів),

🔹окремі черги для саудівських жінок з прикордонниками-жінками;

🔹текстові показники арабською;

🔹комфорте та безпечне таксі з аеропорту до міста;

🔹загальне сприйняття туристів з арабських країн – толерантність та безпека.

«Наразі серед громадян Саудівської Аравії є великий інтерес до України як туристичної дестинації. Окрім того, із запуском прямого рейсу існує велика імовірність збільшення також кількості туристів з Катару та ОАЕ. Для України важливо забезпечити комфортне перебування для туристів з країн Перської затоки, адже вони витрачають багато коштів під час перебування в країні та в подальшому можуть стати важливими інвесторами», - зауважила під час зустрічі Голова ДАРТ Мар‘яна Олеськів.

За її словами, на сьогодні вже продано 5100 квитків на прямий рейс flynas з КСА до України і це лише початок плідної співпраці між країнами.