До новин

Відбулась зустріч Голови ДАТР з Міністром туризму Республіки Болгарія

24 лютого відбулася онлайн-зустріч Голови Державного агентсвта розвитку туризму України Мар‘яни Олеськів із Віце-прем‘єр-міністром з економічних та демографічних питань - Міністром туризму Республіки Болгарія Мар’яною Ніколовою.

Болгарія продовжує вживати активні заходи з метою мінімізації негативних наслідків поширення пандемії COVID-19 на розвиток економіки Болгарії, зокрема в туризмі. Світова пандемія призвела до значної кількості банкрутств серед болгарських туристичних операторів та власників готелів.

Пані Ніколава висловила задоволення щодо співробітництва між Болгарією та Україною у 2019 році задля розвитку туризму та наголосила, що Україна посідає одне з найбільш перспективних місць у переліку ключових партнерів Болгарії в туристичній сфері.

У зв'язку з цим Міністерство туризму Болгарії планує організувати спільно з Консульством Болгарії в м. Одеса у вересні 2021 року туристичний бізнес-форум.

Голова ДАРТ підтримала ініціативу Болгарської сторони щодо організації спільних бізнес-форумів. Зважаючи на початок туристичного сезону навесні 2021 року та близьке географічне розташування Болгарії, розвиток співпраці між нашими країнами у галузі туризму має значний потенціал.