До новин

Відбулась зустріч представників ДАРТ та Угорського туристичного агентства

Днями відбулась зустріч представників Державного агентства розвитку туризму України з Угорським туристичним агентством з метою налагодження тісних контактів та сприяння міжвідомчої співпраці  у сфері туризму.

Під час зустрічі сторони презентували власні напрацювання та основні напрямки роботи. Зокрема, угорська сторона поділилась власним досвідом налагодження збору статистичних даних, розповіла про промоцію туристичних дестинацій та створення таргетованої реклами.

Зі свого боку, Перший заступник Голови ДАРТ Кирило Домбровський відзначив туристичну привабливість України для угорських мандрівників та бізнесу.  На сьогодні Угорщина посідає 6-е місце серед усіх країн за кількістю перетину українського кордону, що робить її важливим цільовим ринком для розвитку в’їзного туризму. Водночас потрібно зауважити, що переважна більшість візитів здійснюється з приватною метою громадянами, що проживають у прикордонній зоні. Саме тому, надзвичайно важливим є приваблення до України саме угорських туристів.

Під час зустрічі також було обговорено питання запровадження україномовних аудіогідів на головних туристичних дестинаціях Угорщини.

Сторони домовились й надалі працювати у визначених напрямках, зокрема щодо обміну досвідом у сфері туризму, організації та проведенні пізнавальних турів для представників медіа та туроператорів, просуванні туристичного потенціалу шляхом спільної участі у міжнародних туристичних виставках.