До новин

Відбулось Перше засідання українсько-кіпрської робочої групи з питань туризму

Сьогодні відбулось Перше засідання українсько-кіпрської робочої групи з питань туризму, яка була створена в межах Другого засідання Міжурядової комісії. Під час зустрічі учасники визначили нові можливості для збільшення двосторонніх туристичних потоків між країнами та підвищення конкурентоспроможності галузі на міжнародному рівні.

Перший заступник Голови ДАРТ Кирило Домбровський зауважив, що Україна зацікавлена в розвитку співпраці з Кіпром у сфері туристичного маркетингу.

"Ми зацікавленні в налагодженні співпраці між медіа, зокрема організації промоційних турів за участю журналістів та блогерів, проведенні спільних маркетингових досліджень, соціологічних опитувань, що сприятиме створенню якісних туристичних продуктів. Наприклад, це може бути популяризація приморських регіонів України серед кіпрських туристів, з огляду на значний вплив античної культури на українські міста Причорномор’я (античні міста-держави Тіра, Ольвія, Херсонес, Феодосія тощо)”, - зауважив Домбровський.

У межах робочої групи сторони також обговорили можливість обміну досвідом в окремих сферах розвитку туризму, а саме:

🔹 гастрономічний туризм на Кіпрі та в Україні;

🔹 створення та розвиток культурно-туристичних центрів на Кіпрі та в Україні;

🔹 розвиток туристичної інфраструктури навколо відновлених пам'яток культури;

З цією метою сторони домовились проводити тематичні зустрічі на регулярній основі, під час яких будуть обговорюватись конкретні напрямки співпраці.

До засідання також доєднався Надзвичайний і Повноважний Посол України в Республіці Кіпр пан Руслан Німчинський.