До новин

Відбулося четверте засідання Комісії з категоризації: ще сім готелів отримали зірки

Днями відбулося четверте засідання Комісії з категоризації готелів, під час якого розглянули 17 заяв. П’ять кандидатів претендували на статус «п’ять зірок», шість готелів - на «чотири зірки», вісім закладів подалися на «три зірки». Дев’ять готелі подавалися на категорію вперше, а у шести – закінчилася дія свідоцтв.

Серед усіх готелів сімом підтвердили бажану категорію, зокрема п’ятьом закладам, які подавалися вперше: 

1) Готель «City Holiday Resort & SPA» (м. Київ) – ***** (п’ять зірок);

2) Готель «Асторія» (м. Львів) – **** (чотири зірки);

3) Готель «APC PALACE» (м. Одеса) – ****  (чотири зірки);

4) Готель «Alice Place» (м. Одеса) – ****  (чотири зірки);

5) Готель «Premier» (м. Кам’янське) – *** (три зірки);

6)Готель «Mercure Kyiv Congress» (м. Київ) – ***** (п’ять зірок);

7) Готель «Гагарін» (м. Одеса) – **** (чотири зірки). 

Через невідповідність багатьом вимогам, готелю «Ювілейному» (м. Суми) та «Гелікоптеру» (м. Кременчук), які претендували на три зірки, не погодили присвоєння категорій. Серед основних причини відмови: непридатний стан для проживання частини номерного фонду та непристосованість умов для людей з інвалідністю.

Готель «Green City» у Миколаєві з трьох зірок понизили до двох. Решту готелів відправили на доопрацювання документації.

Напередодні останнього засідання також відбулася заміна трьох членів Комісії. До оновленого складу увійшли: Мар’яна Олеськів - голова Державного агентства розвитку туризму України; Анастасія Данилюк - завідувач Сектору сертифікації та ліцензування ДАРТ; Галина Верцімаха - керівник напряму адвокатування ГО «Рада захисту конкуренції та споживачів»; Іван Рудий - голова Комісії з регулювання азартних ігор та лотерей; Валентина Бухова - головний спеціаліст відділу туристичного розвитку регіонів директорату туризму МКІП;  Тищенко Людмила – Головний спеціаліст директорату книговидання, креативних індустрій та туризму МКІП, Кагуй Христина – ТзОВ «Рейкарц Тревел Україна» та Давидюк Андрій – Начальник управління маркетингу та розвитку туризму ПрАТ «Укрпрофтур».

Наступне засідання Комісії відбудеться 19 квітня, про точний час буде повідомлено додатково.