До новин

Відбулося друге засідання Комісії з присвоєння зірок готелям

За підсумками засідання, Комісія із встановлення категорій готелям та іншим об'єктам, що призначаються для надання послуг з тимчасового розміщення, два готелі отримали категорію вперше, 11 закладам підтвердили чинні категорії, один заклад позбавили зіркового статусу, власникам п’яти розглянутих готелів запропонували доопрацювати документи.

Відповідно до нових умов засідання відбулося онлайн. Загалом було розглянуто 20 пакетів документів: п’ять кандидатів претендували на статус «п’ять зірок», шість готелів - на «чотири зірки», вісім закладів подалися на «три зірки», один готель - на «одну зірку». Чотири готелі подавалися на категорію вперше, а в 16 - закінчилась дія свідоцтв, які підтверджували їхні категорії.

13-ом кандидатам відповідно до поданих заявок підтверджено обрані категорії. Зокрема, «п'ять зірок» погоджено готелям «Maristella Marine Residence» (Одеса), «Прем’єр Палац» (Київ), «Місто» (Харків).

Комісія відмовила у встановленні категорії «п’ять зірок» готелю «Либідь Плаза» (Хмельницький), натомість запропонувала розглянути статус «три зірки». У готелі немає цілодобового харчування та басейну в приміщенні (до дісного потрібно переходити в іншу будівлю), які мають бути відповідно до стандартів у пятизірковому готелі.

Готель «Дніпропетровськ» з міста Дніпро позбавили статусу «три зірки» через непридатний стан для проживання частини номерного фонду, складнощі з паркінгом, неможливість забезпечити одночасне харчування мешканців і велику кількість негативних відгуків споживачів.

На доопрацювання були відправлені документи таких готелів:

Серед найпоширеніших причин невідповідності готелів були:

Наступне засідання Комісії відбудеться наступного тижня, про час і дату буде повідомлено додатково.

Нагадаємо, що до складу Комісії увійшли: Мар’яна Олеськів - голова Державного агентства розвитку туризму України; Анастасія Данилюк - завідувач Сектору сертифікації та ліцензування ДАРТ; Ірина Сідлецька - президент Асоціації готелів та курортів України (UHRA); Галина Верцімаха - керівник напряму адвокатування ГО «Рада захисту конкуренції та споживачів»; Іван Рудий - голова Комісії з регулювання азартних ігор та лотерей; Дмитро Воюта - в.о. начальника відділу туристичного розвитку регіонів Директорату туризму МКІП; Валентина Бухова - головний спеціаліст відділу туристичного розвитку регіонів директорату туризму МКІП;  Юрій Опанащук - голова правління Асоціації готельних об‘єднань та готелів міст України.