До новин

Виконавча Рада ООН Туризм прийняла пропозиції України для втілення проєктів у Європі

Завдяки розробленому під головуванням України плану туристичного розвитку Європи, регіон отримає понад 246 тисяч євро на розробку програм від ООН Туризм.

Протягом наступних років зусилля туристичних експертів європейського регіону будуть зосередженні на реалізації трьох проєктів:

-Кліматичному. Експерти вивчатимуть кліматичні зміни та їхній вплив на майбутнє зимових напрямків туризму. Результатом має стати розробка рекомендацій щодо того, як державний та приватний сектори можуть успішно організувати необхідні процеси трансформації на національному, регіональному та місцевому рівнях;

- Законодавчому – інтеграція позитивного досвіду та законодавства для регулювання онлайн-платформ короткострокової оренди. В результаті всі країни-члени ЄК в регіоні, зможуть доєднатися, до спеціально організованих семінарів, та вивчити кращі практики регулювання послуг короткострокової оренди житла в країнах ЄС;

- Екологічному,  присвяченому розробці дієвих стратегії для малого і середнього туристичного бізнесу задля підтримки Європейського зеленого курсу, який полягає в тому, щоб зменшити негативний вплив на навколишнє середовище.

«Як головуюча на Європейській Комісії ООН Туризм впевнена, що працюючи разом з європейськими експертами та беручи до уваги розроблені ними рекомендації, та переймаючи досвід, ми зможемо зробити нашу туристичну галузь більш стійкою до зовнішніх впливів та пришвидшити її відновлення у повоєнний період», - зазначила очільниця Державного агентства розвитку туризму України Мар’яна Олеськів.