До новин

Як компанія Google спільно з ДАРТ розвиватиме український туризм?

13 квітня 2021 року Голова Державного агентства розвитку туризму України доєдналася до презентації компанії "Google для туризму". Цей проєкт був створений задля підтримки туризму шляхом впровадження інноваційних технологій та діджиталізації галузі.

Торік у листопаді ДАРТ та компанія Google підписали Меморандум про співпрацю. Це стало важливим кроком на шляху до розвитку туристичної галузі та digital-трансформації України. З того часу спільними зусиллями було реалізовано низку проєктів, тренінгів та конференцій. Зокрема, вчора представили один із проєктів “Автентичні смаки України”, метою якого є сприяння розвитку внутрішнього туризму через популяризацію та збереження традицій приготування українських страв і напоїв.

«Діджиталізація туристичної галузі - один із пріоритетних напрямків нашої роботи, саме тому ми розуміємо важливість кооперації із провідними світовими цифровими компаніями», - прокоментувала Мар‘яна Олеськів. 

За підтримки Міністерства захисту навколишнього середовища і природних ресурсів України, компанія Google оцифрувала 16 національних парків у 13 областях. Тепер кожен охочий зможе здійснити віртуальну подорож до музеїв у форматі Street View. Така ініціатива сприятиме покращенню їхньої туристичної привабливості та стимуляції розвитку віртуального туризму. 

За словами Голови ДАРТ, сьогодні в умовах, коли доступ до інтернету є практично в кожного, частина туристичних українських офісів досі не вміють правильно працювати з цифровими інструментами. Тому дуже важливо організувати профільні навчання, насамперед для працівників туристичної галузі.

Голова ДАРТ Мар'яна Олеськів

Так, під час заходу відбулась презентація безкоштовної онлайн-платформи "Нові цифрові можливості з Google", якою може скористатися будь-хто. Платформу будуть регулярно оновлювати додатковими матеріалами. У межах навчальних проєктів також стартує освітня програма "Google для туризму: розвиток бізнесу онлайн", яка розрахована на очільників підприємств у туристичній галузі. Перший тренінг стартує вже наступного тижня. Детальніше читайте за посиланням: https://cutt.ly/UvuXLAA.

Запровадження новацій та діджиталізація роботи представників туристичної галузі – надзвичайно важливий етап, саме тому в новому Законі України «Про туризм» ДАРТ значну увагу приділило цим пунктам. Зокрема, пропонується реорганізація роботи в установах, відмова від паперової документації та перехід в електронний формат. Важливу роль діджиталізація відіграє і в розробці сателітного рахунку, який так би мовити є фундаментом у розвитку туризму. Він дасть змогу оптимізувати весь процес аналізу гігантських об’ємів статистичних даних. У цьому напрямку ДАРТ активно працюємо з профільними міністерствами та державними органами, зокрема Міністерством цифрової трансформації та Міністерством культури та інформаційної політики.  

«На сьогодні ми вже чимало зробили спільно з українським офісом компанії Google й впевнено продовжуємо рухатися далі. Переконана, що саме робота над діджиталізацією сприятиме залученню іноземного потоку туристів до країни, тому у 2021 році акцентуватимемо увагу саме на цьому напрямку», - підсумувала очільниця ДАРТ.