До новин

Заступник Голови ДАРТ Кирило Домбровський відвідав Полтавщину з робочою поїздкою

Перший заступник Голови Державного агентства розвитку туризму України Kyrylo Dombrovskyi разом із заступником Міністра культури та інформаційної політики України Larisa Petasiuk відвідали Полтавщину. Зокрема, у місті Решетилівка побували у «Всеукраїнський центр вишивки та килимарства». Він був створений у 2018 році для розвитку та збереження традиційних художніх народних промислів.

«Одне місце в туризмі створює 4 додаткових робочих місця в суміжних галузях, зокрема в креативних індустріях. Тому серед пріоритетних завдань на перспективу – привабити українців подорожувати країною; відкрити нові туристичні осередки через культурні програми, художні промисли, народні ремесла; створити туристичний портал, у тому числі й для закордонних туристів, а також навчити громади формувати якісний туристичний продукт через відповідні маркетингові програми», – розповідає  Домбровський.

Зі свого боку Лариса Петасюк зауважила, що міністерство наразі розробляє Державну цільову програму з розвитку народних промислів, яка буде стосуватися, зокрема, Решетилівки та Опішні. Вона також наголосила, що розвиток туризму в регіонах є одним із пріоритетних напрямків роботи.

«У Центрі працюють надзвичайно енергійні небайдужі люди. Саме завдяки їхньому ентузіазму багато зроблено для збереження народних ремесел», - коментує чиновниця.

У межах поїздки також відбулась робоча нарада представників делегації міністерства з місцевим бізнесом та ОДА. Під час зустрічі вирішували подальші спільні кроки та плани щодо розвитку Полтавського регіону як туристичної дестинації. Зокрема, обговорили питання створення нового туристичного маршруту Петриківка – Решетилівка – Опішня.