До новин

Заява Голови Державного агентства розвитку туризму України Мар'яни Олеськів

Вже сьогодні можна з певністю стверджувати, що Російська Федерація, ведучи гібридну агресію, намагається, серед іншого, відлякати іноземних туристів від України.

Насамперед мова про втілення інструментів психологічного тиску і на Україну, і на усі дружні держави. Сіяння паніки, дезорієнтації, поширення великої кількості фейків та використання широкого спектру інструментів підривної діяльності є добре відомими засобами роботи спецслужб РФ.

Такі тактичні дії покликані знизити економічний розвиток України, призупинити або заморозити велику кількість міжнародних інвестиційних проєктів, скоротити відвідуваність України іноземцями, обвалити туризм та доходи великої кількості учасників українського туристичного ринку.

Однак, знаючи про такі плани та дії, несприятливому розвитку подій можна запобігти.

Тож ДАРТ закликає усіх учасників туристичного ринку у жодному разі не реагувати на провокації, що ширяться інформаційним полем.

Україна сьогодні отримала колосальну підтримку від усіх своїх партнерів, які стали на захист нашого суверенітету і територіальної цілісності.

Що ж стосується міжнародних зв’язків ДАРТ, тут співпраця з іноземними партнерами ведеться у звичайному режимі. Усі плани на 2022 рік, зокрема, локалізовані в Україні очікувані міжнародні події, заходи, проєкти та офіційні зустрічі є актуальними і відбуваються відповідно до графіків та домовленостей.

Що ж до приватних відвідин України туристами та мандрівниками, то їхня кількість на новорічно-різдвяні свята з року в рік незмінно зростає. Корективи хіба що вносять карантинні обмеження, що ускладнюють пересування між країнами.

Новий туристичний сезон, що почнеться навесні, з потеплінням, обіцяє бути гарячішим за минулорічний. Очікуємо збільшення потоку іноземців з країн Перської затоки, а також європейських мандрівників.