До новин

Зимові подорожі Україною: 5 неймовірних міст, які не залишать вас байдужими

Для тих, хто не бажає впродовж зимових свят віддалятися від урбаністичного комфорту та теплих кав'ярень, пропонуємо пʼять українських міст, які взимку набувають неповторної романтичної чарівності.  

🏙Одеса

Прекрасна у будь-яку пору. А тумани, які тут часто бувають узимку, перетворюють місто на фантастично-романтичну локацію. Та й зимове море може бути не просто красивим і фотогенічним, а додати «драми» до ваших селфі. Найвитриваліші романтики можуть навіть влаштувати пікнік на березі, що точно ніколи не забудеться. Крім того, взимку в Одесі туристів набагато менше, ніж влітку, тому ви зможете спокійно роздивитись архітектуру міста, зробити вдале фото біля Опери та прогулятися Дерибасівською. Ви точно не залишитеся голодними – з року у рік наша перлина біля моря збагачується все новими унікальними кафе та ресторанами з цікавою кухнею. У святкові дні місто не дозволить вам сумувати: рекомендуємо ознайомитися з місцевою насиченою культурною програмою.

🏙 Львів

Львів – одне з найкрасивіших зимових міст України. З великим розмахом тут святкують Різдво, вважаючи його головним зимовим святом. У центрі міста вже працює святковий ярмарок, звучать пісні та колядки, пригощають незвичайними солодощами. Попри те, що всі культові місця зосереджені в Старому місті, обійти все швидко – неможливо. Приїжджаючи до Львова, ви щоразу будете відкривати для себе щось нове та незвідане. Це місто зберігає безліч таємниць, які не поспішає відкривати. Тут пахне кавою і шоколадом. А кожен будинок – ціла окрема епоха. Ступаючи по бруківці Львова, можна забути і про час, і про зимовий холод. А родзинкою вашого відпочинку в місті Лева стануть фестивалі, заплановані на святкові дні.

🏙 Кам’янець-Подільський

Це місто насичене історичним минулим – древня фортеця, грандіозний каньйон і масштабний міст через річку Смотрич. Ви можете прогулятися по Старому місту, відвідати місцевий музей, помилуватися на будівлі старовинної архітектури, зазирнути в костел святих апостолів Петра і Павла. А якщо ви шукаєте романтичне місце, відшукайте сквер Лебедине озеро та прогуляйтеся уздовж ставка. У місті є багато затишних ресторанчиків з локальною кухнею, які точно вам сподобаються. Щороку в місті проходить фестиваль «Різдвяні польоти». За вдалої погоди у небо запускають повітряні кулі, і, якщо любите гострі відчуття і чудові зимові пейзажі, рекомендуємо спробувати цю розвагу.

🏙 Чернівці

Чернівці нерідко називають "українським Парижем". Це невелике і європейське за духом місто точно варте того, щоб провести в ньому різдвяний вікенд. Одна з його переваг – компактне розташування історичних пам’яток та архітектурних шедеврів періоду Австро-Угорщини. Містом можна милуватися нескінченно: легендарний Чернівецький національний університет, міська Ратуша, Турецька площа, старовинні будівлі, незвичні форми перекручених бань малих куполів церкви Святого Миколая, резиденція митрополитів Буковини та Далмації. Також обов’язково прогуляйтеся пішохідною вулицею Ольги Кобилянської, зазираючи у внутрішні дворики між будинками, знайдіть свої улюблені відкриті балкони-тераси, дерев’яні сходи й альтанки. На цій же вулиці ви знайдете велику кількість ресторанів та кафе, де можна посидіти за філіжанкою запашної кави та смачно поїсти.  

🏙 Луцьк

В одному з найдавніших міст України знайдеться чимало захоплюючих пам’яток, щоб скласти програму для незабутнього новорічного туру. Насамперед йдеться про знаменитий готично-ренесансовий Замок Любарта, що цілком справедливо вважається символом Волині. Лучани кажуть, що над замком витає любов, а його стіни лікують.  Всередині замку розташовується багатовікова духовна святиня — Собор Івана Богослова. За гастровраженнями радимо завітати до місцевих закладів, що здивують різноманіттям страв і навіть запропонують щось за середньовічними рецептами. Також варто завітати на головну площу міста, де у час зимових свят багатолюдно й весело: і виступи творчих колективів, і костюмована хода, і запальні шоу.

Звичайно, це далеко не весь перелік міст, які зможуть вразити вас у ці зимові дні, тому не бійтесь пробувати щось нове, обирайте цікаві та незвичні для вас маршрути.