До новин

Чернівецька область опинилась у "червоній" зоні через епідеміологічну ситуацію

З 01 березня 2021 року згідно з рішенням Державної комісії з питань техногенно-екологічної безпеки та надзвичайних ситуацій на території Чернівецької області встановили «червоний» рівень епідемічної небезпеки. Наразі в регіоні зареєстровано одни з найвищих по Україні коефіцієнтів виявлення нових випадків захворюваності на COVID-19.

Заступник Міністра охорони здоров’я - головний державний санітарний лікар Віктор Ляшко розповів, що тижневі темпи зростання пацієнтів у лікарнях пришвидшуються й щодня госпіталізують на 50–60 % більше, ніж виписують.

«За останній тиждень ріст захворюваності становить 31 %. Аналогічними темпами зростає і кількість нових госпіталізацій підтверджених і підозрілих випадків на COVID-19. Щотижнева кількість госпіталізованих до ковідних лікарень з початку року зросла у три рази», - наголосив Ляшко.

Зауважимо, що у зв'язку з посиленими карантинними обмеженнями, в області заборонена робота закладів громадського харчування, ресторанів, барів (окрім доставки), а також розважальних центрів, зон відпочинку в ТЦ та проведення масових заходів.

Нагадаємо, що з 26 лютого у «червоній» зоні карантинних обмежень опинилася Івано-Франківська область. З понеділка 22 лютого в регіоні спостерігається новий спалах COVID-19.

У зв’язку з цим Укрзалізниця тимчасово припинила продаж квитків на потяги, що туди прямують.