До новин

У ВТО ООН планують створити робочу групу для підтримки туризму і економіки України

Генеральний Секретар ВТО ООН  World Tourism Organization (UNWTO) Зураб Пололікашвілі ініціював створення робочої групи для підтримки туризму і економіки України.

Про це він заявив у вступній промові на 25-тій сесії Генеральної Асамблеї ВТО ООН, яка розпочала свою роботу в Самарканді, Узбекистан.

У своєму зверненні до світової спільноти пан Пололікашвілі зазначив, що ВТО ООН має об’єднати зусилля усіх членів туристичної спільноти і зробити все можливе для того, щоб в’їзний туризм в Україні знову відновився.

«Впевнений, що підтримка усіх країн-членів ВТО ООН буде дуже корисною та стане прекрасним початком відродження туризму в Україні. Ми можемо почати з організації різноманітних заходів  у відносно безпечних частинах країни, або ж біля кордонів із сусідніми державами», - запропонував Генсек ВТО ООН.

Нагадаємо, що 1 червня 2023 року на 68-му засіданні Європейської Комісії Всесвітньої туристичної організації ООН (ВТО ООН) Україну одноголосно обрали головуючою у цьому органі.

На 69-тому засіданні Європейської комісії ВТО ООН Україна, як країна-очільниця європейського сектору, представила програму туристичного розвитку регіону на 2024-2025 роки.